Advies

Een communicatie- of marketingadvies heeft alleen waarde als het uitvoerbaar is en als het daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Een advies respecteert de stijl en de cultuur van een bedrijf. Het moet, of je het nu strategisch noemt of operationeel, een verandering teweegbrengen in het contact met de doelgroepen. Dat advies geef ik graag.


Second opinion

Verder kan ik een second opinion geven over het beleid dat al binnen een organisatie bestaat, zoals dat functioneert of neergelegd is in documenten. In beleidsplannen, meerjarenplannen, businessplannen, marketing-, sales- en communicatiestrategieën,  marktonderzoeken, contentstrategieën en dienstverleningsconcepten


Faciliteren

Het communicatie- en marketingbeleid van een bedrijf of instelling is een coproductie van inhoudsdeskundigen en communicatiemensen. 

Waar ik in dat verband voor word ingezet?

Bijvoorbeeld voor het faciliteren van een brainstormsessie of het gezamenlijk bedenken van een campagne of het formuleren van kernboodschappen. Of van een teambijeenkomst gericht op betere samenwerking. Of van een gesprek met klanten  onder het motto: hoe kunnen we ze beter bedienen?

Andere diensten zijn mediatraining, presentatietraining en de voorbereiding op een interview.


Voorbeelden

In samenspraak een strategie uitstippelen voor de verzakelijking van een televisiestation in Georgië, dagvoorzitter van bijeenkomsten voor luchtvaartmaatschappijen, buisleidingexploitanten, omgevingsdiensten, mediatrainingen voor directeuren, adviezen aan Kamers van Koophandel in Ecuador en ondernemersverenigingen in Colombia en Bolivia, samen werken aan een exportstrategie voor een touwproducent in Vietnam.

Ook tal van actieplannen en communicatieadviezen aan de rijksoverheid, advies aan een universiteit in Bolivia bij haar hulp aan jonge ondernemers, aan een bedrijf op Bali, verbetering dienstverlening van gemeenten in Nederland, Oekraïne en Rusland, advies aan Kamers van Koophandel, communicatieplan voor de tentoonstelling van een beeldend kunstenaar, projecten in landen in Europa, Afrika, Azië en Zuid-Amerika.